O nama

Bosanska I Italijanska Modna Dizajnerica

Aidine kolekcije prepoznatljive su po originalnoj izradi pri kojoj kombinuje prastare tehnike ručnih zanata sa modernom tehnologijom i svjetskim trendovima. Aidina vizija mode oslikava kulturološki identitet Balkana, njegove različitosti, varijacije i opasnosti kao i njenu naklonost svim njegovim kulturama i utjecajima – slavenskim, italijanskim, turskim, vizantijskim, mađarskim, francuskim, sjevernoafričkim islamskim-stvarajući jedinstvenu vezu između Istoka i Zapada. Baš kao što je i Aidin životni put i jezici koje tečno govori. Aida je zvanje modnog dizajnera stekla u Italiji na Istituto Europeo di Design.

Naše usluge
AK kvaliteta proizlazi iz dizajnerskog krojačkog iskustva u kombinaciji s inovativnim proizvodnim tehnikama. Dizajniramo i provodimo detaljno istraživanje, kako bismo pronašli prirodne i kvalitetne materijale, te dizajn prilagodili zahtjevima klijenata. Izrada odjeće po mjeri može biti navika ili potreba. Ono što je sigurno, jeste da će konačni rezultat biti unikatna odjeća, koja uvažava sve zahtjeve klijenata. Namjenjeno je svima onima koji žele da se razlikuju, vole udobnost, detalje, ekstravaganciju i jedinstvenost, koju može ponuditi samo odjeća po mjeri. Izrađujemo sve vrste odjeće po mjeri za odrasle i djecu. Lideri smo u izradi vjenčanica, svečanih haljina, maturskih haljina i muških odijela.
AK je lider u dizajnu i realizaciji uniformi. Naš dizajn, krojevi, tkanine i boje nisu odabrani iz kataloga. Predstavljamo kolekcije uniformi iza kojih stoji istraživanje, najsavremeniji trendovi i kreacija uniformi, posvećenih zahtjevima i željama svakog klijenta posebice. Naš cilj je primijeniti svoje znanje najbolje što možemo. Originalnost, elegancija i dugotrajan kvalitet uniformi uvijek su nam bili cilj. Neki od naših klijenata su Oružane snage Bosne i Hercegovine, Međunarodni aerodrom Sarajevo, security agencije, administrativno osoblje MUP-a KS i općina. Dizajnirali smo uniforme i za osoblje spa centara, frizerskih i kozmetičkih salona, hotela, za kuhare i ugostitelje, zdravstevne radnike itd.
AK konsultantske usluge usmjerene su na pojedince i kompanije iz sektora za koje izrađujemo idejna rješenja za kolekcije, pomažemo u izgradnji brenda, rebrandingu itd. Bilo da su u pitanju mladi ili historijski brendovi, primjenjujemo individualan pristup za svaki od njih, kako bismo poboljšali njihov identitet i postigli postavljene ciljeve. Do danas smo razvili desetine kolekcija, koje su se pokazale uspješnima i pomogle su brendovima da ojačaju svoje poslovanje. Polazeći od analize klijentove priče, proučavamo tržišne trendove, zatim istražujemo i dizajniramo nove volumene, materijale i boje, koji mogu najbolje izraziti ideju i postepeno sastavljamo pravu kolekciju za klijenta. To je rad po mjeri, prilagođen očekivanjima klijenata, napravljen s predanošću, vodeći računa o svakom aspektu, kako bi se poboljšao identitet brenda, od istraživanja do stilskog i tehničkog dizajna, grafike bilo da su u pitanju odjevni predmeti, modni asesoari, nakit ili obuća. Vizionari smo, koji grade rezultate. Kreativnost je naš talent, priprema je naša profesija. Recite nam svoje ciljeve, zajedno ćemo izgraditi način da ih postignemo.
U današnjem poslovnom i profesionalnom svijetu image znači sve. Vrsta odjeće, uključujući i boju, pomaže u demonstriranju određenog raspoloženja ili slike. Zbog izgleda, procjenjuje se karakter osobe, koji može biti presudan u biznis svijetu. Kao image savjetnici radimo s klijentima, pojedincima ili firmama na procjeni i usklađivanju njihove trenutne lične ili profesionalne slike sa željenim ciljevima. Možemo raditi na poboljšanju fizičkog izgleda svojih klijenata, komunikacijskih vještina i međuljudskih vještina kao dio holističke strategije odnosa s javnošću.