“ReBorn koncept je plod mog dugogodišnjeg istraživanja visoke i ulične mode, njihova interakcija i finalna kombinacija, koja predstavlja spoj svakidašnjeg i nosivog koncepta modne marke, ali sa elementima ručnog rada i unikatnosti, koji crpe inspiraciju iz bosanskohercegovačke tradicije i kulture.

Koncept reBorn su limited edition kolekcije streetweara ili streetcouture-a, gdje su odjevni predmeti za svaki dan izrađeni u ograničenim količinama za tržišnu nišu.

Dosada smo realizovali muške i ženske t-shirts, neke od njih su ručno bojene u više različitih tehnika, kao npr. tie-dye, potom smo dodavali štampu i vez. ReBorn osim majica predstavlja i dukserice, sa ili bez kapuljače, polo majice, haljine, ogrtače, muške i ženske tašne, ‘bubrege’, muške bermude, cekere, sportske vrećice i nakit, a svi su označeni logom reBorn, koji predstavlja pticu. Nedavno je završena i prva trenerka reBorn, koju ćemo uskoro s ponosom predstaviti. U principu, bilo koji od odjevnih predmeta može se naručiti i potrebno vrijeme za izradu je do tri sedmice.”

Cijeli intervju možete pročitati na sljedećem linku:

https://living.ba/2021/06/19/dizajn-je-put-zivota-aida-korman-reborn/